Marianne Zwaneveld Reïncarnatietherapeut

Hoe werkt het in praktijk?

Intake

Een therapieproces begint altijd met een intakegesprek van ongeveer twee uur.  In dit gesprek zal ik proberen zoveel mogelijk over jou, het gezin waarin je bent geboren en je familie te weten te komen, uiteraard in relatie tot het probleem of de klacht waarmee je komt. Het kan zijn dat je hierdoor nieuwe inzichten krijgt. In elk geval worden de gedachten, emoties en lichaamsgevoelens die gerelateerd zijn aan je probleem wakkergeschud.

Sessies

Als op basis van het intakegesprek is besloten te starten met de therapie, volgt er een aantal sessies van twee uur.

Het aantal sessies dat nodig is om een probleem of klacht te verhelpen hangt af van de complexiteit van die klacht. In het algemeen kun je aanhouden dat er ca. zes sessies nodig zijn.
De frequentie van de sessies wordt in overleg vastgesteld; het is gangbaar dat de sessies om de twee weken plaatsvinden. De ervaring heeft geleerd dat deze tijd noodzakelijk is om de vorige sessie te verwerken en de inzichten te integreren.

Trance

Tijdens een sessie word je in een lichte trance gebracht. Dit gebeurt door je emoties, zinnen en/of lichaamsgevoelens te laten herhalen die met je probleem of klacht te maken hebben. Zo maak je contact met je onderbewuste. Je blijft je tijdens de trance bewust van je omgeving; trance is dus niet hetzelfde als hypnose.

Door de lichte trance komen de meeste mensen vrij gemakkelijk bij het moment in hun verleden waar het trauma ontstaan is. Vervolgens herbeleef je dit trauma bevrijdend, d.w.z. door onder begeleiding het trauma opnieuw te beleven, desnoods verscheidene keren, haal je de lading eraf. Pas dan kun je de gebeurtenis in een juist perspectief plaatsen zodat deze niet langer invloed heeft op je huidige leven. Zo kun je weer leiding krijgen over je eigen leven en worden wie je werkelijk bent. Regressie- en reïncarnatietherapie werkt dus niet alleen op mentaal niveau, maar ook op diep-emotioneel en lichamelijk niveau.

Sommige problemen in je huidige leven zijn veroorzaakt door een akelige gebeurtenis in je verleden, sommige ernstige problemen kunnen soms al honderden jaren spelen en steeds dieper in je ziel ingegrift worden. Je kunt je voorstellen dat er dan een groter aantal sessies nodig is om alles te verwerken. Meestal is RRT geen langdurige therapie.

Het resultaat van de therapie kun je soms direct merken, maar het kan ook pas na verloop van tijd zichtbaar of voelbaar worden.